marți, 25 ianuarie 2022

Concluzii erori de arbitraj etapa 22

 A trecut si etapa a 22-a. In ciuda erorilor care se tin lant, FCU Craiova a ajuns lider. Echipa lui Mititelu este prima in clasamentul echipelor dezavantajate de arbitri. Per total, privind meci cu meci tot campionatul, i s-au luat cu japca 5 puncte. Aseara, (24 ianuarie) arbitrul Coza a confirmat inca o data ca este omul de casa al lui Hagi. El a arbitrat ambele meciuri FCU - Farul si la ambele a intervenit eronat in favoarea lui Hagi. La Craiova i-a dat un punct pe gratis, iar la Constanta i-a dat doua. Trai, neneaca. Daca la Craiova a inventat un penalty pentu Farul, la Constanta a ignorat un penalty pentru FCU. Asa se scrie istoria. In concluzie, la acest moment, in clasamentul neoficial pe care in tin eu, FCU este lider cu 5 puncte in minus (adica a fost deposedata pe nedrept de 65 puncte), iar Farul a mai 'recuperat' din pierdere si are doar 2 puncte pierdute din cauza deciziilor eronate ale arbitrilor.

Concluzii dupa etapa 22

Confruntarea dintre Nicolo al VIII-lea si regele Hagi, a demonstrat ca italianul este antrenor. Daca lui Hagi i-au trebuit 30 de ani ca sa inteleaga ce este fotbalistul si ce trebuie sa faca el in teren, mai are nevoie de ceva timp ca sa se lamureasca in problema antrenoratului. Pare sa fi pornit pe drumul bun, dar, deocamdata, fotbalistii propusi de el nu au confirmat cand au ajuns sa joace in alte campionate. Pentru ca prin natura ei istoria se repeta in cicluri prestabilite, asteptam cu nerabdare ca regele de la malul marii sa atinga varsta de 60 de ani. Deocamdata, cred ca lui Nicolo Napoli trebuie sa-i acordam mai mult respect.

Incepe sa fie din ce in ce mai clar de ce nu se vrea implementarea tehnologiei VAR. Desi, chiar si asa, tot la muschii unui arbitru stai, si anume la mana acelui arbitru din camera VAR. Daca el considera ca arbitrul central a gresit il atentioneaza, daca nu, nu. Daca il atentioneaza, tot centralul are decizia finala si o poate tine pe a lui in continuare. Dar, introducerea sistemului VAR ar face mai greoaie jupuiala, deoarece ar trebui ca mai multi oameni sa fie convinsi sa gandeasca in acelasi sens. Nu este imposibil de realizat consensul acesta, numai ca, fiind din ce in ce mai multe persoane implicate, pericolul de a rasufla mizeria este mult mai mare. Deocamdata nu se vrea VAR pentru ca e mai usor in felul acesta sa decizi cine e campioana, cine retreogradeaza, cine ia cupa, si ce mai e de stabilit. Cu siguranta ca la FRF se lucreaza pe baza unor planuri cincinale, ca pe vremuri.

Mai trebuie cateva calcule si voi publica si clasamentul meu, cel neoficial, in care tin cont punctele primite sau luate pe nedrept. Stati aproape.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu