marți, 8 februarie 2022

Erori de arbitraj, concluzii dupa etapa #24

 Salutare prieteni!

A trecut si etapa cu numar 24. Dupa amiaza, avem primele meciuri din etapa 25, o intermediara care a suscitat mai multe discutii pentru ca i-a ingramadit pe unii mai mult decat pe altii. De aici tot felul de discutii si de ipoteze.

Dar sa asteptam desfasurarea evenimentului si, deocamdata, sa tragem concluzii despre ce a fost.

Capul de afis al acestei etape a fost intrecerea la distanta intre FCSB si CFR. FCB se putea apropia periculos de echipa dini Gruia. Dar n-a fost asa. Eu am suspiciunile mele privind aceasta intrecere si erorile de arbitraj par a-mi da dreptate. Pacat ca sunt amestecati fara voia lor si altii. FCU Craiova 1948 a alergat si muncit degaba inca un meci care fusese jucat inainte. A luat-o cu echipa lui Hagi, a luat-o si cu echipa lui Becali. O concluzie a acestor prime 24 etape, este ca s-a gresit constant si permanent numai impotriva FCU. NICIIODATA PENTRU. Daca la celelalte echipe, s-a gresit alternativ de o parte sau de alta, cand a fost vorba despre echipa lui Mititelu s-a fluierat numai impotriva. Asa cum pentru Rapid s-a fluierat numai pentru. Pacat, mare pacat, ca meritul sportiv este ignorat si campionatul se desfasoara dupa reguli subterane.

Etapa aceasta a produs niste erori grosolane la meciurile CSU - CFR si FC Arges - Clinceni Domnilor arbitri nu va puteti intoarce cu spatele cand decurge altfel decat  agenda. Doamnelor Federatii, haideti odata cu VAR-ul ca este prea de tot.

In spiritul celor ce mi-am propus sa scot in evidenta, iata mai jos un tabel comparativ intre rezultatele omologate de federatii (adica cele oficiale) si cele care ar fi trebuit sa rezulte conform realitatii din teren

Comentariile au relevat faptul ca in partidele CSU - Cfr si FC Arges- Clinceni, rezultatul corect ar fi trebuit sa fie altul decat cel consemnat in foile de arbitraj. Au fost niste erori grosolane care au viciat intrecerea sportiva din teren. Luand in calcul tendinta ultimelor rezultate, nu stiu daca FC Arges va intra in play-off, dar mi se pare favorita nr 1 pentru castigarea cupei. Sa vedem.

Iata si cele doua clasamente. Primul este cel oficial, adica cel omologat de federatie conform foilor de arbitraj si rapoartelor inaintate, clasament care ignora consecintele erorilor de arbitraj.

Luand in calcul vicierile de rezultate produse de erorile arbitrilor pe parcursul celor 24 de etape jucate pana in prezent, Lucrurile ar sta cam asa (clasament neoficial)


Dupa cum vedeti, in grupul primelor 6 nu sut schimbari importante, doar doua rocade. Ultimele doua echipe retrogradante direct sunt aceleasi. In privinta echipelor de pe loc de baraj, apele par mai linistite pentru FCU. De observat ca, desi se vorbeste mereu altfel, nici Rapidul nu ar fi fost departe de a avea emotii.

Dar sa vedem care va sunt parerile. Va astept comentariile. Intre timp ma pregatesc de etapa cu numarul 25, care are numai meciuri interesante de privit dar si de arbitrat. "Vad" ceva la Sepsi-Gaz Metan si 

Tineti aproape.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu